Ja podeu participar a la definició del nou Pla d’Adolescència i Joventut 2022-2030

Entre els mesos d’abril i maig, tindrà lloc el procés participatiu del Pla d’Adolescència i Joventut 2022-2030. Aquest Pla ha de marcar les línies de treball del consistori pels pròxims anys en termes de joventut, essent la guia de les noves polítiques juvenils de Barcelona. En elles s’han de veure reflectides les necessitats dels i les joves, garantint-ne els drets i reconeixent-ne les diversitats.

És per això que aquest procés participatiu pren importància i és una bona oportunitat perquè les joves associades i no associades pugueu reclamar aquelles necessitats que detecteu del vostre dia a dia i de les activitats que dueu a terme a nivell comunitari.

El procés està obert a joves de Barcelona de 16 a 29 anys, i es dividirà en cinc trobades d’aforament limitat en què es recolliran inquietuds i propostes pel que fa a l’oci i la cultura, els esports, l’oci digital, l’espai públic, i l’associacionisme i la participació juvenil.

Si vols formar-hi part emplena aquest formulari! Et pots inscriure a tantes sessions com vulguis:

Sessió 1 – Oci i cultura

  • Dijous 31 de març, de 18 a 20 h a l’Espai Jove Les Basses
    Hi ha suficient oferta cultural a l’abast dels i les joves? Vols formar part de la creació cultural i tens propostes? Cal més espais i oferta d’oci alternatiu? L’oci de Barcelona és segur?

Sessió 2 – Esports

  • Divendres 8 d’abril, de 18 a 20 h al CEM La Mar Bella
    Creus que l’oferta esportiva és suficient, diversa i/o assequible? Creus que es pateix discriminacions a l’esport? On t’agrada practicar esport: al carrer, a un centre esportiu…? Són necessaris més espais esportius?

Sessió 3 – Espai públic

  • Dijous 21 d’abril, de 18 a 20 h a l’Espai Jove Casa Sagnier
    Sents que pots disposar de l’espai públic de manera lliure i segura? Com creus que s’ha de normalitzar l’ús de l’espai públic per als i les joves? Creus que cal dissenyar nous llocs d’oci? Com haurien de ser? Què creus que hauria de fer l’Ajuntament de Barcelona amb el “botellot”?

Sessió 4 – Oci digital

  • Dijous 28 d’abril, de 18 a 20 h al Canòdrom
    Les xarxes socials t’atabalen, et diverteixen…? Creus que l’Ajuntament ha de realitzar activitats en un entorn virtual de forma estable? Com adaptaries els diferents serveis juvenils perquè siguin més propers? Per exemple, s’haurien de fer més activitats relacionades amb els videojocs, les xarxes socials…?

Sessió 5 – Associacionisme i participació juvenil

  • Dijous 5 de maig, de 18 a 20 h a l’Espai Jove La Fontana
    Formes part d’una associació? Com s’hauria de promoure l’associacionisme i la participació juvenil? Com creus que poden prendre part els i les joves en els òrgans de participació l’Ajuntament? Has anat algun consell de barri, a l’Audiència pública del teu districte o a algun procés participatiu?

Més informació

Altres notícies i posicionaments relacionats
CJB
17a Assemblea General Extraordinària (AGE)
Aquest és un espai web on trobareu tot allò que fa referència a l’Assemblea General Extraordinària (AGE) 2022 del Consel…
CJB
Convocatòria d’una plaça de dinamització a l’Espai Jove La Fontana
Obrim la convocatòria laboral de la plaça d'informació i dinamització de l'Espai Jove La Fontana, gestionat pel Consell …
CJB
En defensa de la llibertat d’expressió i contra la criminalització del jovent
La recent entrada a presó de Pablo Hásel pels delictes d’enaltiment del terrorisme i d’injúries a la Corona ha desfermat…

Gran de Gràcia, 190 2a planta
08012 Barcelona
Tel. 932 37 22 85
cjb@cjb.cat

El CJB publica periòdicament recursos i guies pràctiques de temàtiques interessants per a les entitats. Les trobareu classificades per àmbits de treball.

Vols estar informat de les nostres notícies i posicionaments a través del bulletí?

Actualment el Consell de la Joventut de Barcelona està format per un total de 82 entitats membres, adherides o observadores.

Som la plataforma d’associacions i col·lectius que representem la joventut organitzada de Barcelona, treballem en xarxa per promoure l’associacionisme, generem discurs sobre les problemàtiques i inquietuds de les persones joves i contribuïm a aportar propostes i construir alternatives.