Dissabte dia 16 de març vam celebrar la 49a Assemblea General Ordinària i allà es va aprovar el Protocol d’actuació per l’abordatge de les violències masclistes i LGBTI-fòbiques del CJB, fruit d’un procés iniciat l’any passat i que incloïa la revisió i reelaboració del protocol ja existent.
Amb el suport del Centre Jove d’Atenció a les Sexualitats (CJAS), i després de diverses sessions participatives per construir-lo, per fi el podem donar a conèixer i començar a treballar plegades en la seva implementació. Igualment, aquest Protocol és un element viu, per tant, està subjecte a revisions i modificacions periòdiques quan s’escaigui, que l’adaptin a la realitat social existent i les necessitats que vagin sorgint.
El Protocol es tracta, doncs, d’un document amb una doble funció. Pretén servir com a guia per aquelles entitats membre que encara no disposeu d’un protocol propi, però també com a document a seguir en aquells casos d’agressions que puguin sorgir dins l’estructura tècnica i política del CJB, així com en les activitats obertes al públic de l’entitat.
Quines són les següents passes?
Una de les parts més importants a l’hora de fer front a les violències masclistes i LGBTI-fòbiques és la prevenció. És per això que hem programat una formació dirigida a les entitats que formeu part del CJB per a identificar conductes masclistes o LGBTI-fòbiques.
Quan serà la formació?
La formació del protocol dirigida a les entitats tindrà lloc dimarts 7 de maig de 18:30 a 20:30h a l’Espai Jove La Fontana. Formar-se és una acció preventiva en si mateix i, per això, des del CJB apostem que totes les entitats hi pugueu participar.
Què demanem a les entitats?
Les entitats membre del CJB són un dels agents imprescindibles a tenir en compte per a la posada en pràctica del protocol, i per això cal que participeu de la formació i decidiu una persona membre de la vostra entitat com a referent del protocol. Aquestes persones seran l’enllaç amb la comissió de seguiment del protocol, i una possible via de comunicació en cas d’agressió.
Si teniu qualsevol dubte sobre el protocol, la formació o la seva implementació, podeu contactar amb dretscivils@cjb.cat o enviar-nos un WhatsApp al 615627275.