Setmana de la Dissidència Afectivosexual i de Gènere

Setmana de la dissidència

La Setmana de la Dissidència Afectivosexual i de Gènere és una setmana de programació entorn les dissidències afectivosexuals i de gènere, i en concret, entorn el Dia Internacional contra l’Homofòbia, la Bifòbia i la Transfòbia, que se celebra cada 17 de maig. 

La Setmana consisteix en 5 actes de diferents formats i metodologies, des de dilluns fins divendres, i pretén sensibilitzar a la ciutadania així com generar espais de trobada i intercanvi per les entitats juvenils i per a les joves LGBTI+. És una oportunitat per a establir sinergies entre col·lectius, entitats i joves LGBTI+, i alhora, que les activitats estiguin pensades des de i per a les persones joves del mateix col·lectiu, qui coneix de primera mà les necessitats i mancances de l’associacionisme entorn la temàtica.

Objectius del projecte: 

  • Promoure la perspectiva de gènere i d’inclusivitat amb les persones LGBTI+ entre les entitats i associacions juvenils i procurar la seva implementació a les estratègies i plans de treball.
  • Oferir eines, recursos i continguts a les entitats joves en temàtica de diversitat LGBTI+ així com de feminismes per fomentar el debat i per donar resposta a necessitats específiques.
  • Donar visibilitat a les entitats formades per persones del col·lectiu LGBTI+ així com fer difusió i promoció les seves reivindicacions i lluites.

La programació de la Setmana de la Dissidència Afectivosexual i de Gènere del 2023 va ser la següent: 

  • Dilluns 3 de juliol: Trivial LGBTI+ en línia: Trival en línia a l’instagram del CJB de temàtica LGBTI+ elaborat conjuntament amb la Comissió de dones LBT d’Stop Sida. Entre les persones que van resposndre totes les respostes bé, es va sortejar “Tituba, bruixa negra de Salem”, de Maryse Condé. 
  • Dimarts 4 de juliol: Pòdcast a la fresca: petardeo amb Bunyol TV! Les companyes de Bunyol TV van dinamitzar una sessió de pòdcast a la fresca sobre el desig i la representació lèsbica a les plataformes digitals, acompanyades de la Beti Weti, la Cèlia Sicart, l’Alba Legide i la Vero García de Bunyol TV.
  • Dimecres 5 de juliol: Emancipació en temps impossibles: sobreviure quan ets jove, migrant i dissident. Taula rodona al voltant d’emancipació des d’una mirada interseccional amb Acathi, Sindicat de Llogateres de Catalunya i Avalot. Es va parlar sobre les experiències al voltant de l’emancipació des de la perspectiva juvenil, decolonial i LGBTI+, així com les raons estructurals que porten a persones del Sud Global a fugir de les seves terres i les principals dificultats i irregularitats que es troben en migrar. 
  • Djous 6 de juliol: Torneig de vòlei LGBTI+ de la ma de l’entitat Panteres Grogues. 
  • Divendres 7 de juliol: vespre cultural LGBTI+. Vam organitzar un vespre cultural amb diferents parades d’artesania LGBTI+, un bingo musical per la visibilitat lèsbica en el món musical, l’actuació de Svetlana DJ Set i barra i menjar tota la vesprada. 

Altres projectes destacats
Emergència climàtica
#EnsMovem contra el nou sistema tarifari!
En tant que plataforma de representació del jovent de la ciutat, des del CJB reivindiquem una política tarifària de…
Participació
Premis Barna Jove
 Els Premis Barna Jove són els premis als projectes innovadors de l’associacionisme juvenil de la ciutat. Cada any, a fi…
Drets de ciutadania
Grup motor intergeneracional envers l’edatisme
L'adultocentrisme està present en la manera en què pensem, sentim i actuem envers la resta i nosaltres mateixes, moltes …

Gran de Gràcia, 190 2a planta
08012 Barcelona
Tel. 932 37 22 85
cjb@cjb.cat

El CJB publica periòdicament recursos i guies pràctiques de temàtiques interessants per a les entitats. Les trobareu classificades per àmbits de treball.

Vols estar informat de les nostres notícies i posicionaments a través del bulletí?

Actualment el Consell de la Joventut de Barcelona està format per un total de 82 entitats membres, adherides o observadores.

Som la plataforma d’associacions i col·lectius que representem la joventut organitzada de Barcelona, treballem en xarxa per promoure l’associacionisme, generem discurs sobre les problemàtiques i inquietuds de les persones joves i contribuïm a aportar propostes i construir alternatives.