#EnsMovem contra el nou sistema tarifari!

En tant que plataforma de representació del jovent de la ciutat, des del CJB reivindiquem una política tarifària de transport que doni resposta a les necessitats de les persones joves i les entitats juvenils que #EnsMovem per la ciutat. 

És per això que ens veiem en la necessitat de protetsar davant el nou sistema tarifari estrenat el darrer gener que, tot i presentar una notable reducció de tarifes d’ús quotidià amb la T-Usual i una baixada de preus de la T-Jove, perjudica enormement les entitats i col·lectius que es desplacen en grup.

La nova política tarifària del transport públic de l’ATM no contempla la realitat de la joventut ni de l’associacionisme educatiu i lamentem que s’hagi fet cas omís a algunes de les demandes històriques de la joventut associada de la nostra ciutat que exposem a continuació.

Una tarifa especial per associacions

El CJB considera prioritari respondre a la demanda de preus especials reduïts per viatges amb grups de l’associacionisme educatiu, en especial els caus i esplais, que utilitzen el transport públic en grup per fer excursions els caps de setmana. Amb la nova tarifa, caus i esplais només poden accedir a la T-Grup o la T-Familiar, molt més cares que l’extinta T-70/30.

Unes tarifes per joves i menors que s’adjustin a la Llei Catalana

Segons la definició de la Generalitat de Catalunya, l’etapa de la joventut comprèn el període vital de les persones d’entre 16 i 29 anys i, per tant, des del CJB no s’entén per què una tarifa que busca facilitar l’accés al transport públic acaba a mitja etapa vital d’aquesta. La joventut es troba en una situació laboral de precarietat que dificulta la seva emancipació: sous baixos, contractes temporals i a temps parcial. Demanem a l’ATM que aprofiti els canvis tarifaris per adjustar-se a la definició legal de joventut amb la T-Jove i la T-16.

Suma’t a la campanya!

Si tu també t’arruines amb el metro, sents que l’ATM t’estafa o simplement te fots perquè les tarifes no s’adjusten a la definició de joventut de la Llei, recorda: tuiteja la teva experiència amb el hashtag #EnsMovem!

Quan? Dimarts 18 de febrer a partir de les 17h

Com? Fes una piulada contant-nos la teva experiència com a jove individual o la de la teva entitat o associació amb les noves tarifes de l’ATM i etiqueta’ns o fes servir el hashtag #EnsMovem

Què? La pujada de preu inasumible als 25, complicar-te l’educació amb el fi de la T-16 o que una excursió del cau a Manresa et surti al doble que fa uns mesos són només alguns exemples. Conta el teu i fes servir les imatges d’aquesta notícia per il·lustrar-ho!

Què demanem?

  • Una trobada amb els responsables de l’ATM i l’Ajuntament de Barcelona per tractar aquestes tres demandes concretes.
  • Que s’implementin aquests canvis i es tingui en compte les demandes i realitats juvenils per futures ocasions.
  • Que els canvis es resolguin en col·laboració amb les entitats i joves de la ciutat, tot treballant estretament per buscar solucions satisfactòries a les necessitats de mobilitat de la joventut.
Altres projectes destacats
Drets de ciutadania
Informe sobre adultocentrisme i polítiques públiques locals
El concepte adultocentrisme fa referència a una cosmovisió que situa l’adult per sobre de la resta de grups d’edat. Tal …
Educació
Relatoria de la jornada ‘Caus i esplais, claus d’una ciutat educadora’
Amb l’objectiu de reconèixer el paper de l’associacionisme educatiu dins de la comunitat educativa i l’educació comunità…
Feminismes i LGBTI+
En Feminista!
Aquesta campanya, promoguda per el CJB i la Plataforma Unitària Contra les Violències de Gènere (PUCVG), té per objectiu…

Gran de Gràcia, 190 2a planta
08012 Barcelona
Tel. 932 37 22 85
cjb@cjb.cat

El CJB publica periòdicament recursos i guies pràctiques de temàtiques interessants per a les entitats. Les trobareu classificades per àmbits de treball.

Vols estar informat de les nostres notícies i posicionaments a través del bulletí?

Actualment el Consell de la Joventut de Barcelona està format per un total de 82 entitats membres, adherides o observadores.

Som la plataforma d’associacions i col·lectius que representem la joventut organitzada de Barcelona, treballem en xarxa per promoure l’associacionisme, generem discurs sobre les problemàtiques i inquietuds de les persones joves i contribuïm a aportar propostes i construir alternatives.