Des del Grup de Treball d’Associacionisme Educatiu s’han definit les 11 condicions que ha de tenir el local d’un agrupament o esplai per ser considerat un espai digne i amb capacitat per desenvolupar els seus projectes adequadament. Aquest projecte busca generar un marc comú de condicions a l’hora de reivindicar espais dignes per l’associacionisme educatiu de cara a l’Administració i altres agents.
Objectius del projecte:
- Generar un marc comú de condicions dignes que ha de tenir el local d’un esplai o agrupament.
- Identificar les necessitats que tenen les entitats base d’associacionisme educatiu envers els espais.
- Reivindicar que l’associacionisme educatiu es trobi en unes condicions dignes als espais on es troba.
- Dotar als esplais i agrupament d’un document base que els doni suport i emmarqui les condicions a l’hora de reivindicar espais propis.
La problemàtica de la falta d’espais dignes és un tema transversal del Grup de Treball d’Associacionisme Educatiu. Des d’aquí es duen a terme diverses accions per donar-hi resposta: identificar l’estat dels locals a través d’una base de dades, donar suport a les entitats amb dificultats, seguiment dels casos, interlocutar amb l’Administració i altres agents clau, etc.
Davant la manca d’un marc formal sobre què parlem per un espai digne, es va trobar convenient dur a terme aquest projecte amb la intenció de posar ordre i consensuar un imaginari comú sobre quines condicions ha de tenir un espai per considerar-se digne. Aquest marc permet al GT treballar a partir d’una base cap a l’Administració, a la vegada que serveix com una eina a les entitats base a l’hora de reivindicar autònomament un espai .
Quin és l’estat dels espais de caus i esplais a Barcelona el 2023?
A partir dels ítems de la infografia s’ha dut a terme una enquesta a 124 caus i esplais de la ciutat de Barcelona i podeu consultar els seus resultats en aquest enllaç: Les dades del 2023