Drets de ciutadania
Document d’utilitat a totes les entitats juvenils a l’hora de fer més accessible la participació de persones amb diversitat funcional a l’associacionisme de la ciutat
Durant bona part del 2022 i el 2023, hem treballat en l’elaboració d’aquest informe, que ens va encarregar la Sindicatura de Barcelona i que han coordinat els investigadors Eduard Ballesté Isern i Roger Soler-i-Martí.
L’informe ha fet servir una metodologia participativa, amb grups de discussió de diferents perfils creats sobre dos eixos transversals: l’edat i la interseccionalitat.
Al llarg d’aquest, s’assenyalen diversos aspectes com el menysteniment i la criminalització envers la joventut, la dificultat d’accés a la informació sobre polítiques públiques joves, les barreres d’accés i la burocratització, la falta de reconeixment de la societat i l’envelliment de l’Administració.
Per acabar, l’informe planteja 11 propostes de millora, dividides en 4 blocs:
Punt de partida:
Disseny de polítiques públiques:
Execució de les polítiques públiques:
Avaluació, diagnòstic i seguiment
Any de publicació de l’informe: 2023
Gran de Gràcia, 190 2a planta
08012 Barcelona
Tel. 932 37 22 85
cjb@cjb.cat
El CJB publica periòdicament recursos i guies pràctiques de temàtiques interessants per a les entitats. Les trobareu classificades per àmbits de treball.
Vols estar informat de les nostres notícies i posicionaments a través del bulletí?
Actualment el Consell de la Joventut de Barcelona està format per un total de 82 entitats membres, adherides o observadores.
Som la plataforma d’associacions i col·lectius que representem la joventut organitzada de Barcelona, treballem en xarxa per promoure l’associacionisme, generem discurs sobre les problemàtiques i inquietuds de les persones joves i contribuïm a aportar propostes i construir alternatives.