Servei de Consultoria Batolla el Masclisme

S’ha produït una agressió masclista a la vostra entitat i no sabeu com abordar-la col·lectivament? Us falten eines, mecanismes o suport? Teniu dubtes sobre la gestió que n’esteu fent? Fins on podeu arribar com a entitat? Heu gestionat l’agressió i us ha quedat algun malestar?

El Consell de la Joventut de Barcelona (CJB) i el Centre de Recursos per a les Associacions Juvenils de Barcelona (CRAJ) obrim un servei de consultoria i d’acompanyament gratuït adreçat a entitats juvenils que estan abordant una agressió masclista.

Aquest servei complementa les formacions de la nova edició del Batolla el Masclisme, el cicle formatiu en feminismes i LGBTI+ per a entitats juvenils. Per consultar les altres formacions de l’itinerari visiteu aquest enllaç!

En què consisteix el servei de consultoria?

La consultoria pretén acompanyar a les entitats juvenils que, arran d’una agressió masclista, han decidit respondre-hi col·lectivament assumint la responsabilitat i identificant l’impacte i el malestar que hagi pogut provocar la situació viscuda en el mateix espai i en les relacions entre les persones que l’integren. 

Aquest espai d’acompanyament té com a finalitat donar resposta a aquelles situacions que constitueixin una situació de discriminació i violència, ja sigui per raó de sexe, d’orientació sexual o d’identitat o expressió de gènere, i que s’hagin donat dins l’entitat juvenil afectant el grup humà.

Aquest recurs partirà de la reflexió crítica i la perspectiva feminista i pretén acompanyar les entitats en el desenvolupament de les seves pròpies eines i mecanismes per afrontar la situació i generar així una transformació interna.

L’acompanyament serà a càrrec de les professionals del Centre Jove d’Atenció a les Sexualitats.

Què inclou el servei?

  1. Primer contacte amb el CRAJ. Partint dels criteris d’inclusió al servei de consultoria, valoració de la situació viscuda i del seu encaix en l’acompanyament proposat.
  2. Primera reunió d’exposició de la situació amb el CJAS. Trobada inicial amb l’equip per abordar la situació, comprendre el cas i avaluar les necessitats del procés.
  3. Sessions d’acompanyament. Primers passos per a l’abordatge i per tal d’implementar els canvis en el si de l’entitat.
  4. Reunió de seguiment amb el CRAJ. Sessió de valoració de l’estat de l’entitat després d’un període de 3 a 6 mesos des d’haver finalitzat l’acompanyament.

L’acompanyament tindrà un mínim de dues sessions. Aquestes seran ampliables depenent de la necessitat del procés de l’entitat.

Qui hi pot participar?

Associacions i col·lectius juvenils de la ciutat de Barcelona. En aquest article exposem que entenem des del CJB, i conseqüentment des del CRAJ, per associacionisme juvenil.

Fins quan es pot sol·licitar?

El servei de consultoria estarà disponible durant tot l’any 2022.

I com es pot sol·licitar?

la pàgina web del CRAJ!

Altres notícies i posicionaments relacionats
Feminismes i LGBTI+
En feminista!
En feminista! és una campanya organitzada des de la Plataforma Unitària Contra les Violències de Gènere i el Consell de …
Feminismes i LGBTI+
Busquem voluntàries per al Punt Lila de la Lali Jove 2024
Arriba una nova edició de la Lali Jove, La Festa Major Associativa que es promou des del CJB durant les festes de Santa …
Feminismes i LGBTI+
Arriba la Setmana de la dissidència 2024!
Defensar la dissidència és, per força, defensar els drets humans; defensar el dret de viure, sentir, estimar i expressar…

Gran de Gràcia, 190 2a planta
08012 Barcelona
Tel. 932 37 22 85
cjb@cjb.cat

El CJB publica periòdicament recursos i guies pràctiques de temàtiques interessants per a les entitats. Les trobareu classificades per àmbits de treball.

Vols estar informat de les nostres notícies i posicionaments a través del bulletí?

Actualment el Consell de la Joventut de Barcelona està format per un total de 82 entitats membres, adherides o observadores.

Som la plataforma d’associacions i col·lectius que representem la joventut organitzada de Barcelona, treballem en xarxa per promoure l’associacionisme, generem discurs sobre les problemàtiques i inquietuds de les persones joves i contribuïm a aportar propostes i construir alternatives.